به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان دکتر روح اله خدابنده لو با اشاره به شعار روز ناشنوایان "نقش آفرینی ناشنوایان و پذیرش اجتماعی "افزود: خدمات بهزیستی به افراد کمشنوا و کمبرخوردار به ارائه سمعک محدود نمیشودو ارزیابی شنوایی از قبیل ادیومتری، تمپانومتری و ABR از جمله این خدمات هستند که در کنار تجویز سمعک و کاشت حلزون، گفتاردرمانی و تربیت شنوایی، به کم شنوایان تحت پوشش بهزیستی ارائه میشود.
وی با بیان اینکه ۸ پایگاه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان ۳ تا ۵ سال تحت نظارت بهزیستی با هدف پیشگیری از معلولیت شنوایی و ارتقاء سطح سلامت شنوایی در استان فعالیت می کنند، افزود: دو پایگاه در شهرستانهای زنجان و ابهر غربال کودکان ۳ تا ۵ سال را با دستگاههای ادیومتری و تیمپانومتری انجام می دهند.
این مقام مسئول تصریح کرد: پایگاههای غربالگری شنوایی موظف هستند علاوه بر غربال نوزادان، نسبت به پیگیری کودکان ونوزادان ارجاعی اقدام نموده و نوزادان مشکوک پس از تشخیص به امورتوانبخشی معرفی می شوند و پس از شرکت در کمیسیون و تشکیل پرونده، درصورت نیاز به سمعک یا کاشت حلزون کمک هزینه دریافت می کنند.
خدابنده لو در خصوص کاشت حلزون برای تعدادی از کودکانی که دچار کم شنوایی بسیار عمیق هستند، تصریح کرد: از سال ۱۴۰۱ جراحی کاشت حلزون برای کودکان زیر سه سال رایگان توسط دانشگاه علوم پزشکی رایگان است و در سنین بالاتر با معرفی نامه بهزیستی در استان گیلان، شهر رشت بدون نوبت انجام می گیرد.
وی یادآور شد: در شش ماهه اول سال جاری بیش از ۶۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت از لوازم کمک توانبخشی چون لوازم بهداشتی، ویلچر، سمعک، باتری سمعک، عصای نابینایان، ارتز و پروتز، دستگیره ی کمکی، تشک مواج و... برحسب نوع و شدت معلولیت بهره مند شدند.
نظر شما